söndag 29 september 2013

Underbara Fyren!

Både denna helgen och förra har hundarna varit nere hos mamma och gjort Fyren osäker :) Jag har också vart med men förra helgen så hade jag kurs så hundarna togs om hand av mamma och denna helgen har det varit kalas och promenader - och de verkligen älskar Fyren! Där får de riktigt vara hundar och de är inte många kommandon jag behöver säga under en tur där. Grymt härligt och de älskar det och vilken livskvalité det är att ta med sig frukost ut på klipporna och sitta i morgonsolen i slutet av september och spana ut över havet!


Svårt att fånga båda på bild :)

Vacker landart
Vi har också börjat nosa lite på agility och det är spännande! Jag och F tänkte försöka träna agility varje onsdag och nu har vi ju vart i väg två onsdagar i rad på klubben och det är grymt skoj. Sitter och läser en masdontbok om agility och mycket av grundövningarna är övningar som behövs inför lydnaden också så jag tror att agility kommer göra susen för oss och hjälpa till i vår "ta-i" träning.

Fokus ett tag har varit pausträningen och hitta rätt nivå av engagemang och stress i Hopper och precis som jag trodde gick det rätt snabbt att lugna ned honom och vi har tränat filten rätt mycket. Vi är inte mål än men jag tror att filten passar honom grymt mycket bättre än bur eftersom vi gått framåt fortare där än i burträning - och när det går framåt i hundträning så sporrar det ju än att träna på!

Inga kommentarer: