måndag 8 juli 2013

Skändla!

Idag har vi varit och strosat i Skändla - ett riktigt härligt promenadställe som vi definitivt kommer att besöka fler gånger!


Eller strosat och strosat - den gamla svarta faran var rätt så vild och har sprungit till tusen. Med handen på hjärtat bör jag väl säga att han hade lite väl stor radie men men han var rätt lugn hela tiden och verkade inte få korn på nåt farligt att jaga så han fick hållas lite och springa på runt oss. Han har imponerade koll ändå på var vi är...

Den lilla hoppetossan har skött sig med bravur - han är bra följsam och trots att vi mest skrotade runt så fick jag tränat lite förebyggande för vad F kallar busshållplatssyndromet :) Jag märkte häromdagen en tendens att han kommer å hämtar belöning och sen sticker snabbt vidare. Detta vill man inte ha, utan man vill ha en hund som tycker det är värt att behålla sig runt mig även efter belöning och som väntar in eventuellt vidare kommando eller en uppkoppling. I nu läget så belönar jag flera gånger med tätt mellanrum och ställer mig upp några gånger innan jag ger frikommando. Det blev redan mycket bättre så det är bara att fortsätta förebygga. 

Vi pratar mycket om valpträning och i slutändan så kommer vi hela tiden fram till det magiska ordet att förebygga. Att förebygga eventuella problembeteenden som kan uppkomma och också att ta tag i beteenden man ser tidigt som kan komma att bli ett problem redan när man ser dem är lite a och o. Det kanske inte är ett problem i dagsläget men det skulle kunna bli och det gäller att vara ärlig mot sig själv och hunden och faktiskt ta tag och träna dem redan nu. 

Pausa i gräset

Världens bästa Pepsi :) Det lugnet, det fokuset och den stadgan ska vi sträva efter

Paus godissök

Det är inte lätt att hitta godiset i allt gräs och all päls

Mästaren på godissök =)

Lite valpstörning i pausläggandet

Uttråkad grånos :)
Nu ligger bägge hundarna utslagna och jag ska ta mig en bok och läsa lite sådär mitt på dagen som man kan göra när det är semester! 

Inga kommentarer: