måndag 5 augusti 2013

Första dagen tillbaka till verkligheten!


Idag så var semestern officiellt slut och jag har haft min första jobbdag efter fyra veckors semester. Fyra veckor som bara rusat trots att vi inte gjort så mycket. Mest bara varit. Men lite har vi ju ändå hunnit...

Vi har varit på läger hos Anders Kjernholm ute i Valinge. Träning i tre dagar och bara en massa hundsnack. I like :) Det var riktigt trevligt att vara på läger så det blir definitivt mera läger av olika slag kommande sommrar - finns det ett bättre sätt att tillbringa semestern än med att träna hund :D

 

Det allra främsta som jag tar med mig från lägret är något som Anders kallade engagemangsträning, vilken anpassas utifrån den hunden man har. Jag som har en hund som hittills främst väljer passiva beteende börjar då varje pass med att endast belöna rörelser som hunden gör i rörelse och belöningsplacera i den riktning som hunden gör rörelsen. Först känns det lite som att det här kommer ju inte ge något när jag stod där och försökte belöna minsta lilla rörelse och det blev i början lite trevande men nog visst trillade polletten ned och han förstod konceptet, och då kunde jag också börja belöna endast de rörelserna som det var engagemang i. Vi är inte hamn än och jag måste ständigt påminna mig om att det är hunden som ska vara aktiv och inte jag - men numera har han rätt kraftigt snygga upphopp så att skiftena i fjärren lär ju inte bli ett problem när vi väl börjar träna dem :) 

 Även leken har utvecklas mycket. Jag behöver fortfarande trigga i gång honom rätt så mycket och som man kan se i nedan  video går det rätt vilt till från min sida ibland så jag ska testa att tagga ned lite och låta han få tid på sig att kampa med mig utan att jag daskar till honom hela tiden :D Men visst ser man skillnad ;) Snart kanske det till och med är dags att sätta kontroll på galenskapen hahahaVi har även hunnit med att bo på camping på Öland och varit på bröllop. Förutom att de tillsammans kan vara lite tråkiga när de vaktar så har de skött sig bra och vi har badat och busat. På bröllopet var Hopper en klippa att ha med sig och han lägger sig varthän vi är och bara är - inte många hundar som kan stoltsera att varit med på både vigsel och bröllopsmiddag inklusive bröllopsfest vid sju månadersålder och är man ett lurvtroll finns det många knän att sitta å gosa i :)
Hopper bröllopsfin med tusensköna i tofsen och Agnes. Hopper har hittills inte visat några tendenser på att tycka barn är jobbiga och mina syskonbarn är väldigt fina och lugna med hundar eftersom både mosters och fasters hundar inte är så förtjusta i barn har de drillats hårt :)
En bit av Ölandleden. Jag och gamlingen fick några timmars vandring för oss själva! 
Bus på stranden i Köpingsvik. Vi hittade två bra stränder där vi alla tre kunde bada och vara lösa :)


Vi har vandrat i vår favvo skog upe vid Svarte Mossen och Hopper tog sin första egna simtur i helgen. Han har varit i och simmat när både jag och Flamenco varit i och simmat och plaskar gärna i pölar, diken och lerbad men hittills har han inte hoppat i själv när bara Flamenco varit i - förrens nu:


Vi har även socialiserat oss i Slottskogen med fem andra valpar som Anna från Canis ordnade och alla valpar skötte sig med bravur. Hopper kan bli lite för intensiv i leken men han är ju valp och det känns faktiskt som det är rätt sunt, och jag upplever att han lugnar ned sig väldigt fort. Här ligger han däckad när vi fikar.
 
 Busat med Tesla då någon annan helt uppenbart har fotat (en viss skillnad i kvalite):
   
Och lite till. Ja just det han har varit med och käkat på uteserveringar några gånger. Han sköter så bra att mitt sällskap stundtals glömmer bort att jag har hund med mig :) Det är något annat än när jag i Spanien lämnade mitt i middagen och gick hem med den svarta faran för han gnällde så och sen kom tillbaka. Åh vad skönt det är med en hund som kan vara passiv - och skulle jag i nästa hund få en hund som Faran ja då jävlar ska det tränas passivitet för sååå skönt det är - gäller bara att jag kommer ihåg det!  Faran har dock andra bra sidor - inte att för glömma och äntligen så kommer vi till skott och ska, med största sannolikhet, göra vår rallylydnadsdebut på söndag! Spännande!

Träningscheck:
Vardag:
*kom på korta avstånd
*börja störningsträna inkallning rejält. Utmana.
*stoppkommando
*fortsatt betingning av hundar

Lydnad: 
*uppbindning och burträning
*ligger fortsatt lågt med momentträning och tränar grundgrunder. Ska göra en bättre strukturerad plan dock. 


Inga kommentarer: