söndag 20 april 2014

Agility!

Idag så trotsade vi det fina vädret och tränade inomhus i hall. Främst för verkligen få till effektiv träning och slippa eventuell konkurrens om hindrena.

I onsdags på kursen fick vi göra denna bana:


Jag är nöjd med hur bra han tar ut kommandot, och med mitt blindbyte på slutet. Jag är också nöjd med den sekunden han sträcker ut galoppen innan uthopphindret. Det tighta framförbytet efter utsvängen fick jag dock inte till så idag så tränade vi på det:Idag strulade utet lite istället. Tror jag blev lite övermodig och sprang vidare för tidigt. En annan sak jag behöver bli bättre på att se är när jag ska ge honom information om vart han ska. Egentligen vill jag inte att han ska vända upp och kolla på mig innan utet så jag tror jag säger det lite sent, och sen hade jag velat att han svänger tightare efter andra hopphindret mot hindret där jag gör framförbytet - troligen ska jag när han tar ansats till det hindret ropa på honom för att berätta vad han ska - eller ska jag göra det tidigare? Fanny på klickerklok pratar mycket om att hunden alltid ska landa rätt riktad men troligen har varken jag eller Hopper riktigt den kunskapen än :) Däremot kan jag säga att det är förbaskat roligt att lära sig nytt.

Men eftersom passet idag bestod av lite handlingsklurigheter (och lite hinderträning) tänker jag mig att nästa pass (ej kursen) ska göra enkla, fartiga saker. Även om jag vill lära mig mer och vill göra det svårare för mig så måste jag jobba med min hund och han behöver ha en hel del fartiga och enkla pass. Och en massa tunnelträning men även där går det framåt!

4 kommentarer:

Frida sa...

Filmerna funkar inte på padda/mobil :(

Ida o Flamenco sa...

Ah troligen för att jag laddar upp dem direkt från datorn och inte via youtube - får tänka på det in da future. Dessa har du ju sett :)

Frida sa...

Jag tänkte på alla andra som missar SuperHopper :)

Ida o Flamenco sa...

Haha det har du rätt i ;)