onsdag 8 januari 2014

My Dog!

Måste ju föreviga att Hopper tillbringade fredags förmiddag i rasmontern på My Dog. Jag hade inte tänkt anmäla mig men Johanna frågade sedan och som den supersociala skit han är så tänkte jag att han nog fixar det, och jag tycker ju han är en riktig  trevlig liten sak så varför inte visa upp honom :)Inte världens bästa bild men den duger - och efter denna förmiddag kan jag konstatera att Hopper älskar att gosa med folk. I slutet vart han dock riktigt trött och det förstår jag. Fyra timmar är lite länge för en så ung hund och även om jag var ut och rasta så kunde jag rastat honom längre. Står jag någon mer gång så ska jag ta en längre rastning. Han var fin mot alla hundar - vi har haft en liten period där jag fått jobba på hundmöten när jag har bägge. Han är alltid social och fin när han träffar hundar men det är lite läskigt att möta vissa hundar i koppel och det tycker Flamenco med ju (och tyvärr jag med - usch vad vissa hundar är otrevliga i koppel) så ibland är de inte bra för varandra men de senaste dagarna så kan jag - peppar peppar- säga att vi verkar vara på banan igen gällande det.  Jag har stött och blött lite med folk och kommit fram till att de behöver väldigt olika saker av mig. Flamenco behöver utrymme till att få gå in i närmsta buske, ställa sig och nosa bort från hunden etc och Hopper behöver stöd från mig samtidigt som han får tid att hinna se hunden så han kan ta in den och sortera bort den. Det är en utmaning att ha så olika hundar men samtidigt väldigt lärdomsfullt!

Men My Dog var det ja - jag är faktiskt otroligt stolt över hur fint han skötte det hela. Han tyckte det var lite mycket hundar när vi kom dit men det släppte han snabbt och sen var han lite nyfiken ett tag och sedan kopplade han bort dem. Han är också grym på att hänga med - inte ett skall :) Och det brukar det inte vara så det är ingen stor grej för oss. Enda gångerna Hopper skäller är när han inte får vara med men så länge han får vara med är han lugn och fin och efter denna helg börjar jag förstå att rasen kanske är lite skälligare än vad jag hade förstått så det är bara att tacka och ta emot. Han är bra fin min lilla skit :D  


2 kommentarer:

Anna sa...

Vad fin han ser ut. Du får snart komma o hälsa på så att jag får träffa er. Det är så roligt att följa er på bloggen!
/Anna

Ida o Flamenco sa...

Ja han är bra fin :) Kul att du läser bloggen! Får se om det blir nå körkort snart så får jag ta mig ned till sydsverige eller så får jag övertala några av de andra excernohundarna i Götet att det vore kul med en minikennelträff ;)