lördag 2 februari 2013

Morgonträning och Promenad i slottsskogen!

Idag har det varit en bra hunddag :)

Solen strålade och morgonpromenaden kombinerades med lite lydnadsträning. Jag började med att köra två olika kedjor med tävlingsmässig belöning: den första var inmarsch, fot, läggande, ställande och hopp genom armar. Den tävlingsmässiga belöningen som egentligen inte är så tävlingsmässig ;) men som duger för ettan verkar funka. Kedjorna gick kanon.

Det som behövs tränas på är sättandet efter ställandet - blir snett. Planen är att träna det med hjälp av handen, och vara noga med kriterierna. Det ska inte in i kedjan förrens det blivit bättre helt enkelt. Att träna vid vägg brukar ju inte funka eftersom grisen då känner sig trängd.

Sen gjorde vi lite detaljträning: hakan med störning av en skällande yorkshireterrier och en flamsig labbe :) Gick super. Lägganden i bakåtmarsch med fokus på stadgan. Behövs tränas mer på. Lika med ställanden.

Sen gjorde jag trots att jag inte får träna fartmoment tvåans apport tre gånger. Håller i halsbandet och säger klara, färdiga, gå (Siv - lekkurs inspiration) och jävlar vilken fart han hade ut och in :)

Senare på dagen bar det av in mot slottsskogen och en promenad med straysen. Ett gäng gatuhundar från främst Rumänien. Det var mycket trevligt och väldigt kommunikativa hundar. Fnyset fick hälsa på alla och ville leka och var allmänt tokig, sötgrisen, men in i rastgården vågade vi inte, och kommer nog aldrig att göra. Jag är verkligen inte förtjust i slottsskogens rastgård - tycker det är alldeles för mycket folk där och en del brötiga hundar. Flamenco hade aldrig fixat det tror jag. Det var facinerande att se hur straysen och de andra hundar faktiskt betedde sig lite olika men mer om det en annan dag. 

Inga kommentarer: