Kurser och föreläsningar

Kurser och föreläsningar vi gått

Jag och Flamenco har gått en del kurser. Jag tycker det är jättebra med kurser då man blir motiverad och får struktur i sitt tränande och så är det kul att träffa andra hundar och hundmänniskor:

Nybörjarkurs för unghundar (Kvibergs). Alldeles för fokuserad på tävlingsmoment men en härligt avslappnad attityd där man i lugn och ro fick plats med sin galna hund. För han var verkligen galen då :)

Fortsättningskurs (Kviberg) Samma här. Men ändå har kurserna gett oss jättemycket och jag har känt mig väldigt välkommen och bekväm där med en alldeles galen vild unghund. Lärde mig att Flamenco slappnar av mera utan koppel än med då han när vi testade helt plötsligt blev tyst och la sig ned när vi inte hade koppel på.

Tävlingslydnad (Kvibergs). Praktiskt besök på tävling var bra. Men momentinlärningen för otydlig och man fick ingen förståelse för helheten. 

Spårkurs (Kvibergs). Det här var kul - och Flamenco älskade det!

Agility nybörjarkurs (Kvibergs). Då tyckte jag den var helt okej, men nu i efterhand önskar jag att jag läst mer innan och börjat med grunderna och viss handling istället för alla hinder samtidigt. Nästa hund så...:)

Agility fortsättning (Hundar i Kålltorp). Kul och bra. Även om jag ville ha mera teori och att jag saknade vissa grunder.

Agility överkurs (Hundar i Kålltorp). Gick käpprakt åt skogen. Vi missade många tillfällen och tränade för lite så när vi väl var där blev vi båda så himla frustrerade och när jag gav upp så gav Flamenco upp och han tog väldigt åt sig. Känns som om den skadan får jag jobba ett tag på att reparera.

Vardagslydnad och kontakt (Hundens Hus Johanna Käsper). En bra kurs även om nivån låg lite under oss. Kontakten har vi inga problem med så de tre första gångerna var mest repetition. Den fjärde gången bytte vi miljö och då jävlar kom det fram till vad jag gör för fel, nämligen om Flamenco gör något olovandes blir jag alldeles passiv och vet inte hur jag ska bete mig. Detta var en insikt och det jobbar jag mycket med och jag har blivit bättre på att iallafall göra någonting även om det inte alltid blir rätt ;)

Aktivering och berikning (Sandens Hundskola Ninni). En riktigt bra kurs där jag lärde mig mycket om främst berikning. Jag har använt mycket av idéerna och tipsen från kursen och jag upplever Flamenco som en mycket lugnare hund.

Vardagslydnad (Hundstjärnan Frida). Denna kurs gick vi istället för en spel och lekar - kurs som gick åt skogen för oss. Flamenco gjorde utfall hela tiden och var jättejätte stissig så vi hoppade av och fick gå denna istället, vilken gick kanon ;) Vi fick öva på kontakt, följsamhet och inkallning på bra och innovativa sätt och jag och Flamenco fick en självförtroendeboost.

Lydnad med klicker (Sandens Hundskola Karin)- Nybörjarkurs men individuellt anpassat. Jag och Flamenco lärde oss otroligt mycket, kanske inte om klickerträningen teoretiskt men praktiskt!!! Ibland är det så svårt att sätta fingret på vad i träningen som inte flyter och då behövs det någon som ser.

Inkallningskurs (Hundstjärnan Frida). Fick en bra grund till att arbeta med att säkra inkallningen. 

Inkallningskurs enligt canismodellen (Hundar i Kålltorp Elsa och Shadi)

CU-kurs (Hundar I Kålltorp Elsa och Shadi). En riktigt bra och nyttig kurs för oss med reaktiva hundar. Fick många verktyg att jobba med och Flamman blev faktiskt mer avslappnad.

Tävlingslydnad (Hundstjärnan Frida). Mycket bra. Mycket individuella tips för att komma vidare med en instruktör som verkligen förstår en och ens hund och sätter efter önskemål press på en.

Tävlingslydnad del I (Sandens Hundskola). Även här mycket bra tips även om fokus var på momentinlärning så fick jag och Flamman mycket tips för vår träning.

Tävlingslydnad privat i grupp (Hundstjärnan Frida). Jag gillar detta koncept när man kommit en bit men inte nått fram. Man jobbar ett ekipage i taget och en annan antecknar det instruktören säger. Kanonupplägg och mycket matnyttigt. 

Rallylydnad (Hundens Hus Carina Löfmark). Saknade ett teoretiskt djup och en helhetstänk men å andra sidan är rallylydnad till för alla och det var en nybörjarkurs. Fick bra kunskap om momenten.   

Mot lydnadsklass 1 med Mona Kjernholm (Kungliga Hundar). Mycket bra. Gillade att vi hade mycket teori. Mona sätter verkligen skärpan på en själv som förare. 

Onlinekurs som observatör Grundfärdigheter (Klickerklok). Mycket bra men tror jag behöver delta med egen hund för att få ut nåt av onlinekurser.

Tävlingsgrupp (Sandens Hundskola). Grymt bra. Mycket tid var och intressant att se de andra ekipagen träna. Jag gillar att man tränar en i taget.

Lekclinic med Siv Svendsen via canis - grymt rolig kurs, och vad Flamenco lekte :) Gillade verkligen Siv och hennes inställning till träning. Fick en hel del tips om hur träna lekfullt, och en braslapp om att faktiskt träna byta leksak på kommando :)

Skvallerträningsclinic med Eva Bodfält via Kungliga Hundar - Eva är en otroligt duktig instruktör och jag gillar inställningen att träningen måste anpassas till hund och individ och att trots att man tränar med klicker så tar man till det som behövs i form av hjälper, röst och dylikt. Fick en del tips om hur gå vidare med Flamencos skvallring - främst att använda bättre belöningar och belöna länge ifrån hunden eller vad man tränar mot. Vi tränande det systematiskt med att göra störningar som hunden ska titta på men sen välja bort.

Belöningsclinic med Eva Bodfält via Kungliga Hundar - Här fick jag intressant information om Flamenco om att "ha han i klassrummet och ha kvar han där till det ringer ut". Jag måste vara tydligare med att vi tränar och avsluta, men också att han måste bli bättre på att välja mig och också att sluta ge han information hela tiden så han faktiskt får tänka själv och fokusera på mig.

Massage för hemmabruk för Karin Oxenwaldt - lärde mig fruktansvärt mycket nytt. Bra och gedigen genomgång av grunderna för massage.

Rallylydnad fortsättning för Karin Oxenwaldt - en otroligt lärorik kurs där vi gick igenom hur man ritar egna banor, hur man kan använda baklängeskedjning för att bygga uthållighet och körde mycket banor. 

Lydnadsklass1-2 för Mona Kjernholm -våren/försommaren 2013. Nja tyvärr var den alldeles för lik mot lydnadsklass 1 för att jag skulle vara riktigt nöjd men det beror nog också på att dem jag gick med under grundkurs var riktigt ambitiösa hundförare, plus att Flamman ju var lite skadad och jag skaffade valp mitt i det hela.

Tävlingslydnad Online för Klickerklok - våren/försommaren 2013. Innan jag tog beslutet att faktiskt pensionera Flamman från lydnaden fick jag lite uppenbarelser med vårt fotgående :) Jag gillar deras sätt att träna och jag gillar att de försöker hitta lösningar till alla hundar och lyssnar in deltagarna. 

Lydnadsläger på Kallebäck för Sanna M - i juni   

Lydnadsläger för Ander Kjernholm, 3 dagar augusti. 

Grundfärdigheter Online för Nordiska Hund sommaren/höst 2013. Blev besviken. Främst så var det tekniskt väldigt dumt strukturerat vilket gjorde det svårt att tillgodogöra sig kursen.

Valpkurs Kungliga Hundar (Helena Eriksson) höst 2013. Hopper.  

Privatlektion Karin Hagman. sensommar 2013. Hopper.

Hoppteknik, styrka och balans för Klickerklok. Höst 2013. Observatör.  

Grundkurs för klickerklock. Observatör. Vinter 2014. 

Vardagslydnadskurs för SBK Göteborgs avdelningen. Sabina och Susanne. Höst 2013. Hopper.

Agility 1 Kungliga Hundar. Emma Björnsåsen. Vinter 2014. Hopper. 
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Föreläsningar

Föreläsning Eva Bodfält "Fyra vägar till kommunikation". Jag gillade hennes bok och jag gillade henne. Mkt bra grejer.

Föreläsning och Clinic med Eva Bodfält "Fyra vägar till kommunikation" (Canis Hundskola i Varberg)

Föreläsning Annika Falkenberg om friskvård och massage. Mkt bra. Lärde mig mycket nytt och intressant. Jag har tidigare inte tyckt att detta är ett så intressant område men blev nu bevisad motsatsen. Detta är intressant!!

Föreläsning om "Hundens språk" på Hundstjärnan.

Föreläsning "Stress och aktivering" på Hundstjärnan.

Föreläsning "Problem med hundmöten" på Sandens Hundskola.

Föreläsning om "Hundens språk" på Hundstjärnan.

Föreläsning om "Den rädda och osäkra hunden". Mycket gedigen genomgång av hundens beteende och eventuella orsaker. Lite praktisk information men gav en gedigen förståelse och kunskap om rädda och osäkra hundar.

"Drömmen om eliten" - föreläsning/clinic med Siv Svendsen och Maria Brandel.


Inga kommentarer: