lördag 8 februari 2014

En hel dag med hundträning och träningskamrater!

Sicken hunddag idag!

Den startade kl 8.00 med att F och malledoren T hämtade upp oss och så begav vi oss iväg mot spår- och uppletandeskogen. Som vanligt gick det inte klockrent för oss men ändå framåt, och vi har trevligt och faktiskt ändå skoj! Visst hade det vart skoj om det blir en start i brukset men jag bryr mig inte alls på samma sätt som i lydnaden och mycket gör jag det för jag tror hundarna mår bra av det - och då mår jag bra (även om målet ändå är inställt på en start)! 

Spåret tog han stundtals bra men riktigt så lite godis som jag lagt i spåret idag var han inte riktigt redo för. Jag skulle också vilja öka motivationen lite så jag funderar på att lägga några korta med dunderslut för den sakens skull, samtidigt som jag varvar med lite mer utmanande. Flamenco fick gå någons annans spår för första gången och efter förra gången var jag lite tveksam men han spårade på riktigt fint - med lite mer träning skulle han nog bli en riktigt fin spårhund :)

Uppletet: Hopper kändes taggad men gick sen å lallade så då bytte jag hund och körde med Flamenco, och Hopper fick titta på. Hade vart skönt att slippa synretning för Hopper idag men nu fick han se på när jag lade ut. Positivt idag var att han faktiskt gick ut rätt djupt och sökte även om han efter första föremålet tog tid på sig att hitta de andra. Det går i varje fall framåt, och F peppade med att påminna om hur det såg ut för bara två gånger sedan :) Det är allt bra med träningskamrater!! 

Sedan var det dags för träff med schapparna :)

Det var också mycket fika och prat - och prata kan vi! Men det är skoj, jäkligt skoj, och bra träning för matte med så många som ska lägga sig i träningen ;) Men det är bra, så fruktansvärt bra att prata sina planer. Idag kände jag mig riktigt stolt över att jag hade både en B-plan och C-plan om min A-plan på första passet dirigering inför appdir inte hade fungerat. Det hade jag inte haft om de andra inte hade ifrågasatt hur jag tänkte :)

Så tack och lov för härliga träningskamrater även om jag under vittringen inte var mottaglig för vidare tankar. När det gäller vittring ska jag sitta hemma och tänka och börja i lugn och ro :)

När det gäller appdir är det många som lär in det med godisskålar men jag funderade lite och tänkte att jag ville bygga på Hoppers styrkor och inte bygga in känslor i momentet, varken hos honom eller hos mig, som jag inte vill ha där och Hoppers styrka är inte  "tryck mot godisskål" - jag tror aldrig jag fått upp honom i galopp där. Hopper gillar targets däremot. Han uppvisar en säkerhet där - ett ja, det här kan jag! Så sagt och gjort bestämde jag mig för att använda targets. Och vad nöjd jag är över det! Det gick riktigt bra. Känns som en bra ministart på momentet.


 Två fina!

 Vittring på g!

Trött hund! 


Inga kommentarer: